Khamis, 15 Februari 2018

Kelebihan Mendaftar Sebagai Penjual Di PG Mall

Kelebihan Mendaftar Sebagai Penjual Di PG Mall
Sumber: http://www.emaskini.com/

      1. 100 Ribu Pelanggan Sedia Ada Di PG Mall
Di PG Mall, anda tidak perlu risau tentang pelanggan kerana terdapat lebih dari 100 ribu pelanggan sedia ada yang menanti produk anda yang terdiri dikalangan pelanggan Public Gold, pelanggan PG Mall dan peniaga PG Mall itu sendiri.

      2. Transaksi Pembayaran Yang Pelbagai
PG Mall menawarkan pembayaran kepada pembeli dan peniaga melalui dua kaedah pembayaran iaitu menggunakan emas Gold Cash (GC) dan tunai (perbankan atas talian/ kad kredit).

Bagi peniaga yang memilih menerima pembayaran melalui GC, anda boleh menukar kembali GC dalam bentuk emas dan disimpan ke dalam akaun GAP.

Carta Aliran Pembayaran Menggunakan Emas
    

      3. Potensi Pasaran Antarabangsa
PG Mall mempunyai potensi pasaran diluar negara yang merangkumi Brunei, Singapura dan Indonesia. Dengan menggunakan platform PG Mall, peniaga dapat memasarkan produk ke luar negara.

      4. 24 Jam Sehari 7 Hari Seminggu
Pembelian boleh dilakukan pada bila-bila masa tanpa had waktu. Ini memberi peluang kepada peniaga mendapatkan jualan tanpa mengira waktu.

      5. Pengiklanan Percuma
Semua urusan pengiklanan dilakukan sepenuhnya oleh PG Mall. Tiada caj tambahan yang dikenakan oleh peniaga untuk sebarang aktiviti pengiklanan di PG Mall. Peniaga hanya perlu menguruskan penghantaran barang mengikut pesanan yang diterima.

      6. Pendaftaran Percuma
Setiap pendaftaran produk oleh peniaga di PG Mall adalah percuma. Yuran hanya dikenakan selepas produk berjaya dijual. Tiada caj yang tersembunyi yang dikenakan oleh peniaga yang mendaftar menggunakan platform PG Mall.

      7. Sistem IT Mesra Pengguna
Platform PG Mall direka khas untuk memudahkan pembeli dan peniaga berurusniaga secara atas talian. Ia mudah, selamat dan senang digunakan.

      8. Jaminan Pembayaran
PG Mall memberi jaminan pembayaran kepada peniaga apabila urusan jual beli selesai. Pembayaran hanya akan dilepaskan kepada penjual apabila pembeli mengesahkan telah menerima barang yang ditempah. Pembayaran akan dilakukan kepada pembeli pada setiap hari jumaat setiap minggu.

Carta Aliran Urusan Jual Beli Di PG Mall

 
      9.  Kebebasan Dalam Penetapkan Harga
Di PG Mall, penjual bebas menentukan harga produk termasuk memberi diskaun kepada pembeli pada bila-bila masa yang dikehendaki.

      10. Kemudahan Khidmat Logistik
Public Gold telah melantik Pos Malaysia sebagai penyedia khidmat logistik eksklusif untuk peniaga PG Mall. Pos Laju akan datang ke lokasi anda untuk mengambil dan poskan barang jualan anda dengan harga yang berpatutan.

Walaupun begitu, peniaga diberi kebebasan untuk menggunakan kemudahan selain Pos Malaysia bagi urusan penghantaran barang kepada pembeli.

      11. Yuran Transaksi Yang Berpatutan
Disini disenaraikan yuran transaksi yang dikenakan di PG Mall mengikut jenis barangan. (Peratusan dikira berdasarkan harga barang yang ditetapkan)

(A) Fashion: 5%
(B)  Electronics: 0.5% - 8%
(C)  Home & Living: 5%
(D) Sports & Leisure: 5%
(E)  Health & Beauty: 5%
(F)   Kids & Baby: 5%
(G) Groceries: 5%
(H) Services & Seminar: 5%
(I)    Books & Vouchers: 5%
(J)    Travels & Accommodation: 5% - 20%

Sila tekan Yuran Transaksi untuk melihat senarai  penuh kategori barang dan yuran transaksi.


Info Grafik Tentang Kelebihan Memasarkan Produk Menggunakan Platform PG Mall

Berminat memasarkan produk menggunakan platform PG Mall? Daftar Disini.

Sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya ditalian 017-2471372 (Faiz) atau melalui ruang komen dibawah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan